Diensten van CompaC Services

Kantoren

Isolatie, glasgevels, verlichting en computer apparatuur: het wordt steeds warmer op kantoor. Om de prestaties op peil te houden is goede koeling en ventilatie van een kantoor tegenwoordig dan ook pure noodzaak, vaak ook in de winter. Hiervoor hebben wij van CompaC / Climaveneta een grote range koelmachines ook met geïntegreerde vrijekoeling. Met de NX range in ons portfolio kunnen wij een scherp geprijsde zeer complete waterkoelmachine leveren met capaciteiten van 36kW tot 352kW. Alle modellen in de NX range zijn standaard voorzien van aluminium microchannel condensorblokken, deze condensorblokken staan bekend om zeer goede warmteoverdracht en de kleine koudemiddelinhoud. Voor een Free-Cooling toepassing is de NECS – FC range van Climaveneta een zeer goede optie. Deze range is verkrijgbaar in capaciteiten van 41,5kw tot 477kW.
Vooral als de koelmachine het hele jaar belast wordt, is de Free-Cooling toepassing zeer efficient, met een jaarlijkse besparing tot 60% als resultaat.


Fabriekshallen

Een constante watertemperatuur tijdens het productieproces is noodzakelijk  om het water te gebruiken in de nauwkeurige afkoelprocessen in fabrieken. Bedrijfszekerheid en efficiency zijn daarbij ook een belangrijke factoren.
Ideaal voor deze toepassing zijn de modellen in de TECS 2 range van CompaC / Climaveneta. De TECS 2 serie is voorzien van de meest energiezuinige compressoren van dit moment: De Danfoss Turbocor compressor.
De olievrije centrifugaal Turbocor compressoren zijn veel efficiënter dan bijvoorbeeld de traditionele scroll- en schroefcompressoren. De ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio) waarde van een Turbocor compressor kan tot 60% hoger liggen dan de ESEER van een scroll of schroefcompressor.
Een aanvullende optie voor uw koelcentrale in uw productieproces is het management systeem van Climaveneta: ClimaPro. Dit systeem kijkt tot in het hart van de Climaveneta koelmachines en zorgt ervoor dat de koelcentrale zo energetisch mogelijk kan functioneren. ClimaPro communiceert daarom rechtstreeks met de koeltorens, droge koelers en WKO.


Warenhuizen & Winkels

Bij mooi weer stijgt de temperatuur in de winkel. Ook wanneer er veel klanten zijn, is het gauw erg warm. Wanneer u geen goede airconditioning hebt, blijven de klanten weg en lopen uw klanten veel omzet mis. Met een airconditioner die voor een constant aangenaam klimaat zorgt, vinden de klanten het prettig in een winkel en zijn ze bereid om goed te kijken en zich te laten adviseren.


Banken

Maximale flexibiliteit en controle voor bankengebouwen, waar verschillende ruimtes verschillende behoeftes hebben. De effectieve regeling van individuele zones en units zorgt ervoor dat er alleen daar gekoeld of verwarmd wordt waar het nodig is, om zo de energiekosten te drukken. Alle producten die wij leveren kunnen worden gekoppeld aan een management systeem zo kan men op ieder moment de status en energie verbruik uit lezen.


Scholen

Schoolgebouwen en met name klaslokalen zijn plaatsen waar veel mensen zich ophouden in één ruimte. Leerprestaties van kinderen hangen samen met een omgeving waar het binnenklimaat en de luchtkwaliteit goed is geregeld. Goede luchtbehandeling apparatuur zorgt daarvoor en maakt dat de studerende jeugd beter kan presteren als ze zich goed voelen. Met de Wizard luchtbehandelingskasten van Climaveneta hebben wij hiervoor een complete oplossing  in huis. Deze luchtbehandelingskasten kunnen worden uitgevoerd met verschillende energiebesparende opties zoals: EC-ventilatoren en kruistroomwisselaars of warmtewielen voor warmteterugwinning.
Ook voor het vervangen van verouderde luchtbehandeling installaties in bestaande opstelling is de Climaveneta Wizard een uitstekende optie, met als groot voordeel dat de Wizard luchtbehandelingskasten ter plekke eenvoudig in compartimenten samen te bouwen zijn volgens het plug & play principe. 


Ziekenhuizen

Met haar energie-efficiënte adviezen biedt CompaC maximale flexibiliteit en controle voor ziekenhuis gebouwen, waar verschillende ruimtes verschillende behoeftes hebben. De effectieve regeling van individuele zones en units zorgt ervoor dat er alleen daar gekoeld of verwarmd wordt waar het nodig is, om zo te bezuinigen op de energiekosten. De multifunctionele INTEGRA range van Climaveneta is hiervoor uitermate geschikt. De machines zijn uitgevoerd als 4-pijpssysteem voor gelijktijdige productie van koud en warm water door middel van twee onafhankelijke gescheiden hydraulische circuits. Deze machines zijn in staat om de vraag naar warm- en koudwater gelijktijdig te leveren terwijl er geen omschakeling op basis van het seizoen nodig is.


Retrofit, Reparaties en ombouw;

Retrofit - advisering m.b.t. koudemiddelen, besturingen, regelingen en energiebeheer
Reparaties - werkzaamheden aan HVAC en proceskoelinstallaties
Ruilcompressor systeem - wisselen 'oude' voor een gereviseerde compressor
Storingen - het oplossen van storingen op locatie
Responstijden - service-actie met verschillende responsetijden mogelijk


EPBD
Vanuit de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen is het verplicht maatregelen te nemen die de energieprestatie van gebouwen verbeteren. Alle aircosystemen moeten dan ook EPBD goed gekeurd worden. Al onze service engineers zijn EPBD gecertificeerd.